Παραλίες Σύρου

Αγκαθωπές

H Αγκαθωπές είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σύρου. Αμμώδης παραλία με πολλά δέντρα.
Αυτή η παραλία έχει μπλε ρηχά νερά και είναι κατάλληλη για οικογένειες με μικρά παιδιά. Είναι επίσης μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στις νεότερες ηλικίες.
Στην παραλία υπάρχουν εγκαταστάσεις για να παίξετε Beach Volley και ρακέτες. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν επίσης 2-3 ταβέρνες.
Απέναντι υπάρχουν δύο μικρά νησάκια «Στρογγυλό» και «Σχοινονήσι».

Κίνι

Η παραλία Κίνι είναι αμμώδης παραλία με φανταστικά ηλιοβασιλέματα. Στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο παραλίες (με μερικά δέντρα πάνω σε αυτό), τα οποία χωρίζονται από ένα μικρό δρόμο. Υπάρχουν μερικές ταβέρνες, όπου μπορείτε να φάτε ή να πιείτε ένα ποτό. Το Κίνι είναι μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού και είναι αρκετά ήσυχη.
Στην παραλία βρίσκεται το άγαλμα της Γοργόνας Παναγιάς, έργο του καλλιτέχνη Γιώργου Ξενούλη. Στο γλυπτό βρίσκεται και μια πηγή.

Λωτός

Η παραλία Λωτός είναι μια μικρή παραλία στη δυτική πλευρά της Σύρου και απέχει 9χλμ. από την πρωτεύουσα της Σύρου, Ερμούπολη. Μόλις 500 μέτρα βορειοανατολικά βρίσκεται ο οικισμός του Κινιού.
Πρόκειται για μια ήσυχη και μικρή αμμώδη παραλία με καταγάλανα νερά και προστατευμένη από τους ανέμους, η οποία συνήθως προτιμάται από οικογένειες. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πάνω από την παραλία υπάρχει μια ταβέρνα.

Δελφίνι

Από το βόρειο τμήμα της παραλίας του Κινιού ξεκινά ένας δρόμος που μας οδηγεί στην εξωτική παραλία του Δελφινιού, μια μοναδική αμμώδη παραλία με κρυστάλλινα νερά. Η γοητεία του τόπου είναι μοναδική που προσφέρει στιγμές ηρεμίας στον επισκέπτη.
Από το Δελφίνι ξεκινάει ένα μονοπάτι που οδηγεί στις άθικτες βόρειες παραλίες του νησιού (Βαρβαρούσα, Αετός, Λία, Γράμματα) για όσους αγαπούν τον τουριστικό περίπατο. Οι παραλίες είναι επίσης προσβάσιμες με καραβάκι που κάνει καθημερινά δρομολόγια από το Κίνι.

Αζόλιμνος

Η παραλία της Αζολίμνου είναι μια μικρή αλλά όμορφη παραλία που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Σύρου, περίπου 4 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας της Ερμούπολης. Η Αζόλιμνος είναι μια οργανωμένη παραλία, όπου ενοικιάζονται ξαπλώστρες και ομπρέλες. Υπάρχουν δέντρα εάν θέλετε να ξαπλώσετε στη σκιά.
Οι συνδέσεις με λεωφορείο μεταξύ της Ερμούπολης και της παραλίας της Αζολίμνου είναι καλές και συχνές. Το ταξίδι από το λιμάνι της Ερμούπολης διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Η Αζόλιμνος είναι η πλησιέστερη στην πρωτεύουσα καλή παραλία.

Βάρη

Η παραλία της Βάρης βρίσκεται στα νότια της Σύρου είναι μια μικρή οικογενειακή αμμουδερή παραλία με μερικές ταβέρνες. Η παραλία αυτή προστατεύεται από τους περισσότερους ανέμους. Υπάρχει beach volley και χώρος για άλλα σπορ παραλίας.

Γαλησσάς

Η παραλία του Γαλησσά είναι μια από τις πιο μεγάλες και πιο δημοφιλείς παραλίες της Σύρου. Πρόκειται για μια πλήρως οργανωμένη παραλία που προσφέρει όλων των ειδών τις ανέσεις. Οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα νερά, να χαλαρώσουν στη χρυσή άμμο, να απολαύσουν μοναδικές γεύσεις στις ταβέρνες του ομώνυμου οικισμού και να ανηφορίσουν προς το παρεκκλήσι της Αγίας Πακού απ’ όπου η θέα είναι μαγευτική. Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη είτε με τα λεωφορεία της γραμμής είτε με ιδιωτικό σκάφος

Φοίνικας

Η παραλία του Φοίνικα είναι μια μικρή, στενή αμμουδερή παραλία γεμάτη αλμυρίκια στον κόλπο του Φοίνικα.
Βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον κεντρικό δρόμο του χωριού. Η παραλία δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Ωστόσο λόγω της τοποθεσίας είναι εύκολα προσβάσιμη για πολλούς τουρίστες.

Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν αρκετά ταβερνάκια, καφετέριες, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.

Μέγας Γιαλός

Η παραλία του Μεγάλου Γιαλού, Σύρου, βρίσκεται μπροστά στον ομώνυμο τουριστικό οικισμό στο νότιο τμήμα του νησιού, 12χλμ. Από την Ερμούπολη και είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σύρου,

Είναι μια υπέροχη αμμώδης παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες. προσφέροντας εύκολη πρόσβαση, προστασία από τους ανέμους. Τα κρυστάλλινα νερά, προσελκύουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μεγάλο αριθμό επισκεπτών.