Φοίνικας

Ο Φοίνικας είναι παραθαλάσσιο χωριό και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σύρου. Περιλαμβάνει τον οικισμό του Βίσα με 733 κατοίκους. Ο πληθυσμός του ασχολείται κυρίως με τις αγροτικές δραστηριότητες που ανθίζουν ιδιαίτερα (πτηνοτροφία, ανθοκομία, κτηνοτροφία, καλλιέργεια κηπευτικών).

Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε σημαντικά ο τουρισμός, λόγω του θαυμάσιου φυσικού χώρου και των ικανοποιητικών υπηρεσιών που προσφέρουν οι τουριστικές επιχειρήσεις του χωριού.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Φοίνικας διαθέτει το μοναδικό φυσικό λιμάνι της Σύρου προστατευμένο από τους βόρειους ανέμους. Αυτό το γραφικό λιμάνι είναι καταφύγιο, σταθμός προσφοράς και φιλοξενίας για μικρά σκάφη αναψυχής. Παρέχει όλα τα απαιτούμενα (τροφοδοσία νερού, καυσίμων, πληροφόρησης, τηλεφωνικής επικοινωνίας).

Η πανέμορφη, ανοιχτή και γεμάτη δέντρα παραλία του Φοίνικα, με τη χρυσή αμμουδιά, τα θαλάσσια παιχνίδια και τον αθλητισμό, προσφέρει ξεχωριστές στιγμές χαλάρωσης και ευχάριστες βόλτες στην γραφική παραλία της. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις γοητεύουν τους  μικρούς τουρίστες σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Ο επισκέπτης έχει δυνατότητα επιλογής διαμονής όλο τον χρόνο, ενώ ο Φοίνικας διαθέτει σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, με μοναδική καθαριότητα και εξυπηρέτηση. Το φαγητό, προσεκτικό και άριστης ποιότητας, προσφέρεται σε μεγάλη ποικιλία σε πολλά εστιατόρια, και καφετέριες. Για τα καθημερινά σας ψώνια υπάρχουν δύο Super Market. Υπάρχουν πρατήρια ελληνικού και ξένου τύπου και καταστήματα τουριστικών τύπων.

Στα δυτικά υπάρχει οργανωμένη μαρίνα που σε όλη τη διάρκεια του χρόνου εξυπηρετεί γιώτ.

Τελικά στον Φοίνικα οι τουρίστες θα βρουν τις ιδανικές συνθήκες για ευχάριστες ήσυχες και αξέχαστες διακοπές, στις καθαρές αμμουδιές του, μακριά από το άγχος της καθημερινής ζωής. Πάσχα και καλοκαίρι ο Φοίνικας σας περιμένει με φιλόξενη απόδραση για να σας προσφέρει αξέχαστες διακοπές.